۱۴۰۵-۰۴-۰۵
بهرام رحمانی

حمله پلیس فرانسه به تجمع اعتراضی مجاهدین خلق ایران را محکوم کنیم!

 

bahram.rehmani@gmail.com 

پلیس پاریس گردهم‌آیی برنامه‌ریزی‌شده شورای ملی مقاومت ایران، تشکل سیاسی وابسته به سازمان مجاهدین خلق، را که قرار بود روز شنبه ۲۰ ژوئن 2026 در پاریس برگزار شود، یک روز پیش از برگزاری ممنوع کرد.

بر اساس گزارش رویترز و رسانه‌های فرانسوی، مقام‌های پلیس پاریس دلیل این تصمیم را «فضای ملی و بین‌المللی به‌شدت متشنج» و خطر درگیری میان فعالان با دیدگاه‌های مخالف اعلام کرده‌اند. در حکم پلیس آمده است که این گردهمایی می‌توانست به «اختلال جدی در نظم عمومی» منجر شود.

برگزارکنندگان این گردهمایی، که آن را در اعتراض به اعدام‌های سیاسی در ایران اعلام کرده بودند، تصمیم دولت فرانسه را «بی‌اساس» و «خودسرانه» خوانده‌اند و گفته‌اند برای لغو آن به دادگاه اداری پاریس شکایت فوری برده‌اند. آنان هم‌چنین گفته‌اند این برنامه پس از دو ماه هماهنگی با پلیس و طی همه مراحل قانونی آماده برگزاری بود.

لغو این گردهمایی چند ساعت پس از تماس تلفنی ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، با عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، اعلام شد؛ تماسی که درباره تحولات تازه پس از توافق ایران و آمریکا انجام گرفته بود. 

شورای ملی مقاومت ایران لغو تجمع را به این تماس مرتبط دانسته، اما وزارت خارجه فرانسه این ادعا را رد کرده و گفته است وزیر خارجه ایران در این گفت‌وگو نه به این تجمع اشاره کرده و نه خواستار لغو آن شده است.

 

بنا به بیانیه‌های شورای ملی مقاومت و گزارش‌ رسانه‌ها، تجمع اعتراضی اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق در پاریس علیه سرکوب و کشتار، ترور و اعدام جمهوری اسلامی، روز شنبه ۳۰ خرداد 1405، با حمله پلیس فرانسه مواجه شد.

بنا به گزارش‌ها، پلیس پاریس پیش‌تر تجمع اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق را که هر سال شورای ملی مقاومت ایران، تشکل سیاسی وابسته به این سازمان برنامه‌ریزی کرده بود،‌ به بهانه احتمال درگیری، ممنوع اعلام کرد.

این تجمع، اما بعد از رفع محدودیت‌ها با حکم دادگاه،‌ روز شنبه با حضور حامیان و هواداران سازمان مجاهدین خلق در پایتخت فرانسه برگزار شد.

خانم مریم رجوی، رییس شورای ملی مقاومت، در یک پیام ویدیویی در این همایش گفت تلاش برای دست‌یابی به سلاح هسته‌ای و جنگ‌‌افروزی و دست‌اندازی به کشورهای منطقه بخشی از استراتژی دیکتاتوری دینی جمهوری اسلامی برای بقا است و از آن دست برنخواهد داشت. وی تاکید کرد که جنگ سپر این رژیم در برابر قیام‌های مردمی است و صلح و آتش‌بس همان‌طور که روح‌الله خمینی هم گفت به‌مثابه زهر برای این حکومت است و سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی برعهده مردم ایران و مقاومت سازمان‌یافته آن‌ها است.

تلویزیون کانال ۳ فرانسه در اخبار ۲۰ ژوئن خود گزارش داد:

«تظاهرکنندگان در حمایت از اپوزیسیون ایران در پاریس، در میدان ووبان و در نزدیکی انولید تجمع کردند. آنها ممنوعیت تظاهرات صادر شده از سوی دادگاه اداری پاریس را که در واقع تاییدی بر تصمیم فرمانداری پلیس بود، به‌چالش کشیدند. ۲۰ نفر توسط نیروهای انتظامی بازداشت شده‌اند که از گاز فلفل نیز استفاده کردند. چندین زخمی در میان تظاهرکنندگان گزارش ‌شده است.»

 

حمله پلیس فرانسه به تظاهرات اعتراضی سازمان مجاهدین خلق علیه اعدام‌های جمهوری اسلامی در ایران

 

سازمان مجاهدین خلق ایران هر سال در روز سیزده خرداد بزرگ‌ترین گردهمایی خود را در حومه پاریس برگزار می‌کنند که هم‌زمان نیز بزرگ‌ترین گردهم‌آیی یک نیروی اپوزیسیون و مخالف جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود. 

در جهان امروز و عصر ارتباطات کشور و پلیس فرانسه نمی‌تواند ارتباط خود با جمهوری جهل و جنایت و ترور اسلامی را پنهان بکند‌. دولت فرانسه، در جلوگیری از این تظاهرات، عملا وارد یک بازی و معامله کثیف با آدم‌کشان جمهوری اسلامی ایران شده است؛ حکومتی که ده‌ها هزاران انسان معترض را رد دی ماه گذشته در خیابان‌ها کشت و پس از آتش‌بس با آمریکا، وحشیانه‌تر از گذشته به ساسنور و سرکوب و اعدام ادامه می‌دهد و در این موارد، همه دولت‌ها از آمریکا تا اروپا، زبان‌شان لال شده است و همواره روی پرده و پشت پرده مشغول معامله با قاتلان فرزندان مبارز جامعه ایران هستند. 

در حالی که براساس قانون اساسی فرانسه و مهم‌ترین اصل آن که آزادی برگزاری تجمعات صلح‌آمیز است، را زیر پا گذاشته، ناقوس خطر وحشتناکی است برای همه مبارزان راه آزادی برابری و امروز اعضاض و هواداران سازمان مجاهدین خلق، به صدا درآورده است. اما چنین سیاستی به مجاهدین خلق محدود نشده و شاید فردا تظاهرات سایر ساطمان‌ها و احزاب اپوزیسیون جمهوری اسلامی را بگیرد و تنها میدان را برای نمایش‌های چندش‌آور فاشیست‌ها پادشاهی‌خواه باز بگذارند و... 

این اقدام وحشیانه پلیس فرانسه به گردهم‌آیی سازمان مجاهدین و شورای ملی مقاومت ایران، هشدار بزرگی به همه اپوزیسیون آزادی‌خواه و برابری‌طلب و نیروهای سوسیالیست و کمونیست. اگر در این مورد سکوت کنیم دور از انتظار نیست که در آینده نیز، شاهد تعرض پلیس دولت‌های سرمایه‌داری غربی به بهانه‌ها و توجیهات مختلف، به تجمعات نیروهای اپوزیسیون سرنگونی‌طلب و انقلابی علیه جمهوری اسلامی آدم‌کش، آزادی‌کش و بچه‌کش باشیم. بنابراین، وظیفه آگاهانه و داوطلبانه همه نیروهای مترقی و آزادی‌خواه مخالف جمهوری اسلامی است که این اقدام ضددموکراتیک و حتی ضد قوانین خود فرانسه، دولت و پلیس فرانسه را محکوم کنند تا در آینده باز هم در فرانسه و یا دیگر کشورهای اروپایی و آمریکایی شاهد چنین اقدامات جمهوری اسلامی خوشحال‌کن نباشیم.

بلژیک، مقر اتحادیه اروپا، به تازگی اسدالله اسدی، دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی و محکوم به اقدام تروریستی را با اولیویه فانده‌کاستیل، امدادگر بلژیکی زندانی در ایران، مبادله کرد. اسدی متهم بود که در طراحی توطئه برای بمب‌گذاری در همایش هواداران سازمان مجاهدین خلق در سال ۲۰۱۸ نقش داشته و به ۲۰ سال زندان محکوم شده بود.

 

تصویری از: تظاهرات ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

 

این نخستین بار نیست که مقام‌های فرانسوی برای محدود کردن گردهمایی‌های مجاهدین خلق به دلایل امنیتی اقدام می‌کنند. در سال ۲۰۲۳ نیز پلیس پاریس یک تجمع این گروه را ممنوع کرده بود، اما دادگاه اداری بعدا آن تصمیم را لغو کرد.

لغو گردهمایی امسال سازمان مجاهدین خلق و شورای مقاومت ملی ایران، در شرایطی رخ می‌دهد که توافق تازه تهران و واشنگتن، جنگ منطقه‌ای را موقتا متوقف کرده، اما بحث آزادی بیان، حقوق بشر، اعدام‌ها و سرکوب داخلی در ایران، هم‌چنان یکی از محورهای اصلی اعتراض ایرانیان مترقی و آزادی‌خواه و سرنگونی‌طلب خارج از کشور است.

پنج‌شنبه چهارم تیر 1405-بیست و پنجم ژوئن 2026

یک نظر بنویسید

 

نظرات شما

بدون نظر