۱۴۰۵-۰۴-۱۳

گسترش تجمع‌های صنفی در شهرهای مختلف ایران؛ از بازنشستگان تا کادر درمان



در فاصله روزهای هفتم تا نهم تیر ۱۴۰۵، گروه‌های مختلف شغلی در شهرهای گوناگون ایران تجمع‌های اعتراضی برگزار کردند. بازنشستگان، کارکنان حوزه درمان، کارگران، رانندگان و جویندگان کار، مهم‌ترین گروه‌هایی بودند که در این سه روز برای پیگیری مطالبات صنفی خود به خیابان آمدند. در این میان، استان خوزستان با برگزاری چندین تجمع، یکی از اصلی‌ترین کانون‌های اعتراض‌های صنفی بود.

بازنشستگان تأمین اجتماعی روز یکشنبه هفتم تیر، در دست‌کم هشت نقطه شامل تهران، مشهد، اهواز، دزفول، رشت، کرمانشاه، شوش و منطقه کرخه و هفت‌تپه تجمع کردند. معترضان نسبت به پرداخت نشدن مابه‌التفاوت حقوق فروردین و اردیبهشت، مشکلات بیمه تکمیلی و وضعیت معیشتی اعتراض داشتند. برگزاری این تجمع‌ها در شهرهای جنوبی، همزمان با گرمای شدید هوا، واکنش و نگرانی شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی را نیز برانگیخت.
همزمان، کارگران بازنشسته شرکت نیشکر هفت‌تپه نیز در کنار بازنشستگان تأمین اجتماعی، خواستار کاهش سهم پرداختی بیمه، اجرای تعهدات درمانی و بهبود خدمات درمانی شدند و نسبت به افزایش هزینه‌های درمان و ضعف پوشش بیمه‌ای اعتراض کردند.
روز دوشنبه هشتم تیر، بازنشستگان شرکت مخابرات در شهرهای سنندج، اصفهان، رشت، کرمانشاه و تهران تجمع‌های هفتگی خود را برگزار کردند، این بازنشستگان خواستار افزایش مستمری متناسب با نرخ تورم، حفظ قدرت خرید، بهبود شرایط معیشتی و اجرای کامل تعهدات قانونی دولت و شرکت مخابرات شدند.
در ادامه این پیگیری‌ها، بنا بر گزارش‌های غیررسمی، جمعی از بازنشستگان مخابرات استان‌های آذربایجان شرقی و اردبیل نیز روز سه‌شنبه نهم تیر، در تبریز و اردبیل با حضور در صندوق‌های بازنشستگی کشوری، مطالبات خود را در دیدار با مدیران استانی پیگیری کردند.
در استان خوزستان، گروهی از جویندگان کار در شهرستان هویزه نیز روز دوشنبه با برگزاری تجمعی خواستار ایجاد فرصت‌های شغلی و اجرای وعده‌های اشتغال‌زایی شدند. یکی از حاضران گفت: به ما گفته شده تنها روزهای دوشنبه اجازه تجمع دارند و برخی از معترضان نیز پیش‌تر بازداشت شده‌اند.
در تهران نیز جمعی از رانندگان استیجاری برای سومین روز متوالی مقابل نهاد ریاست‌ جمهوری تجمع کردند. این رانندگان می‌گویند از سال ۱۴۰۰ در انتظار اجرای قانون و تبدیل وضعیت استخدامی خود هستند و با وجود وعده‌های مسئولان، همچنان از امنیت شغلی و حقوق قانونی برخوردار نشده‌اند.
در رشت، کارگران کارخانه پشم‌بافی ایران‌برک نسبت به چند ماه تأخیر در پرداخت دستمزدها و مشکلات بیمه‌ای اعتراض کردند و خواستار پرداخت فوری حقوق معوقه و سامان‌دهی وضعیت بیمه خود شدند.
همچنین کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تبریز روز دوشنبه مقابل ساختمان ستاد مرکزی این دانشگاه تجمع کردند. آنان نسبت به آنچه «بی‌عدالتی در نظام پرداخت» توصیف کردند اعتراض داشته و خواهان اصلاح نظام پرداخت، رفع تبعیض میان کارکنان و افزایش دستمزد متناسب با حجم کار و مسئولیت خود شدند.
در تهران نیز گروهی از اعضای کادر درمان مقابل سازمان اداری و استخدامی کشور تجمع کردند. اجرای کامل قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، افزایش کارانه‌ها، اصلاح اضافه‌کار، اجرای قانون ارتقای بهره‌وری، استخدام نیروی انسانی جدید و افزایش دستمزدها متناسب با تورم از جمله مطالبات این گروه عنوان شده است. معترضان همچنین نسبت به کمبود نیروی انسانی، شیفت‌های طولانی و فرسودگی شغلی هشدار دادند.
بر اساس آمارهای رسمی که معترضان به آن استناد کرده‌اند، در هشت ماه منتهی به آذر ۱۴۰۳ دست‌کم ۴ هزار و ۵۰۰ نفر از اعضای کادر درمان از ایران مهاجرت کرده‌اند؛ آماری که برخی برآوردها برای سال ۱۴۰۲ آن را تا حدود ۱۰ هزار نفر، شامل پزشکان، پرستاران، ماماها و دیگر کارکنان درمانی، اعلام کرده‌اند./ زیتون

اتحاد بازنشستگان
@etehad_bazn

 

یک نظر بنویسید

 

نظرات شما

بدون نظر