۱۴۰۴-۱۰-۱۹
بهرام رحمانی

بیانیه‌ها و اکانت‌های جعلی در حمایت از رضا پهلوی و فرصت‌طلبی و موج‌سواری پهلوی!

 

bahram.rehmani@gmail.com 


 

تلویزیون «ایران اینترنشنال» وابسته به دولت اسرائیل و شبکه سخن‌پراکنی سلطنت‌طلبان، آن‌هم در روزهایی که مردم ایران در خیابان‌ها با دست خالی با حکومت جهل و جنایت و ترور اسلامی تا دندان مسلح می‌جنگند، قربانی می‌دهد این تلویزیون، فیلم‌های و شعارهای مردم را به نفع رضا پهلوی و سلطنت تغییر می‌دهد و پخش می‌کند.

در روزهای اخیر، از جمله این تلویزیون بیانیه‌ای تحت عنوان‌(بیش از ۱۲۰ نویسنده از شاهزاده پهلوی به‌عنوان رهبر انقلاب ملی و دوران گذار حمایت کردند»، منتشر کرده است بدون که حتی اسم و رسم یکی از امضاء‌کننده این بیانیه را منتشر کند. به همین دلیل، به‌نظر می‌رسد این بیانیه نیز جعلی و ساخته و پرداخته سلطنت‌طلبان و گردانندگان تلویزیون وابسته به آن‌ها و دولت اسرائیل «اینترنشنال» است.

این تلویزیون در ادامه نوشته است: «این نویسندگان ابراز امیدواری کردند با همراهی و همبستگی مردم ایران، آینده‌ای مبتنی بر کرامت انسانی، دموکراسی و منافع ملی برای کشور رقم بخورد.»


 

لازم به یادآوری است که مدتی پیش، موسسه کانادایی «سیتیزن لب» و روزنامه هاآرتص اسرائیلی فاش کردند دولت اسرائیل پشت‌ پرده کمپین‌های سلطنت‌طلبان ایرانی در فضای مجازی قرار دارد و موساد از طریق هوش مصنوعی و اکانت‌های جعلی، کارزارهای سلطنت‌طلبان و هواداران رضا پهلوی را پوشش می‌دهد.

روزنامه هاآرتص و موسسه کاناداییCitizen Lab، در گزارش تحقیقی مشترکی که اخیرا منتشر شده، پرده از یک عملیات گسترده دیجیتال به زبان فارسی برداشته‌اند که توسط اسرائیل هدایت و با پول مالیات‌دهندگان تامین مالی شده است. این کمپین که با استفاده از هوش مصنوعی و حساب‌های جعلی در شبکه‌های اجتماعی مانند ایکس و اینستاگرام، تصویر ربع پهلوی را ترویج می‌کند، نه‌تنها مهر تاییدی بر روابط عمیق او با اسرائیل می‌زند، بلکه هدف اصلی این پروژه را آشکار می‌کند: تفرقه‌انداز بین مردم معترض آزادی‌خواه ایران بر علیه جمهوری اسلامی.

اما این افشاگری تنها تایید آن‌چه از پیش برای بسیاری روشن بود، نیست، بلکه لایه‌های پنهان یک توطئه ژئوپلیتیک را برملا می‌کند که خاندان منحوس پهلوی و جریان سلطنت‌طلب را به ابزاری برای اجرای سیاست‌های تل‌آویو در قبال ایران تبدیل کرده است. از دیدارهای رسمی با مقامات دولت اسرائیل تا حمایت علنی سلطنت‌طلبان و رسانه‌های آن‌ها از دولت نتان‌یاهو در تجمعات و فراخوان‌های هماهنگ با حملات اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه، همه نشان‌دهنده یک پروژه ضدانقلابی و ضدمردمی ایران علیه جمهوری اسلامی است. حالا اما هاآرتص، به‌‌عنوان یک رسانه اسرائیلی، این حقیقت را با جزئیات افشا کرده و ثابت می‌کند جوسازی‌های مجازی سلطنت‌طلبان، از هشتگ‌های پرزرق‌وبرق تا ویدئوهای پربازدید، چیزی جز یک عملیات ساختگی اسرائیلی به نفع رضا پهلوی نیست.

آوریل ۲۰۲۳، پهلوی نخستین سفر رسمی خود به اسرائیل را انجام داد؛ سفری که با میزبانی گیلا گملیل، وزیر وقت اطلاعات‌(و وزیر فعلی علوم دولت اسرائیل) و دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و اسحاق هرتزوگ، رییس‌ جمهور اسرائیل همراه بود. گملیل که به‌‌عنوان «نقطه تماس» دولت اسرائیل با رضا پهلوی عمل می‌کند. 

مارس ۲۰۲۵، گملیل محرمانه در یک پایتخت اروپایی با پهلوی و مادرش، فرح دیبا ملاقات کرد و این جلسه را «نگاهی به روز پس از سقوط حکومت ایران» نامید. این دیدار که ۲ هفته مخفی ماند، نشان‌دهنده عمق هماهنگی میان پهلوی و مقامات اسرائیلی است. علاوه بر این، گملیل سپتامبر ۲۰۲۳ با گروهی از روزنامه‌نگاران و فعالان ایرانی طرفدار پهلوی، از جمله مدیران رسانه‌های وابسته مانند اینترنشنال، در لندن دیدار داشت. این دیدارها که اغلب با محوریت تبلیغ پهلوی برگزار می‌شد، بخشی از استراتژی اسرائیل برای نفوذ در رسانه‌های فارسی‌زبان و تقویت جریان سلطنت‌طلب است.

سلطنت‌طلبان این روابط را پنهان نکرده‌اند. در تجمعات خود در کشورهای مختلفی غربی، پرچم اسرائیل در کنار پرچم شیر‌و‌خورشید سلطنتی برافراشته شده با حمایت آشکار از اسرائیل درهم آمیخته شده است. این حمایت‌ها به‌ویژه پس از سفر سال ۲۰۲۳ پهلوی، شدت گرفت و او را به‌‌عنوان «متحد کلیدی» تل‌آویو در پروژه براندازی جمهوری اسلامی معرفی کرد. اما این اتحاد در جنگ ۱۲ بین اسرائیل و ایران، به اوج رسید. این جنگ که با حملات هوایی اسرائیل به خاک ایران آغاز شد، توسط نتانیاهو فرصتی برای «تغییر رژیم» خوانده شد. در حالی که اکثر چهره‌های اپوزیسیون ایرانی از نیروهای چپ و مجاهدین تا جمهوری‌خواه این حملات را محکوم کردند یا لااقل برخی سکوت اختیار کردند، تنها رضا پهلوی آشکارا از آن حمایت کرد. او در بیانیه‌ای، ادعا کرد این جنگ ایران نیست و هم‌زبان با نتان‌یاهو از مردم خواست به خیابان‌ها بریزند تا جمهوری اسلامی را سرنگون کنند؛ فراخوانی که مستقیما با اهداف جنگی دولت اسرائیل همخوانی داشت. اما حتی گروه ضعیفی نیز به این فراخوان جواب ندادند و هیچ تجمعی با فراخوان آن‌ها شکل نگرفت.

رضا پهلوی، حتی پا را فراتر گذاشت و مدعی شد مردم ایران، حتی از بمرارن زندان اوین «از بمباران‌ها استقبال کرده‌اند»! این موضع‌گیری که بی‌توجه به جان‌باختن صدها غیرنظامی بود، عملا پهلوی را در برابر مردم ایران و در کنار متجاوز به خاک «وطن»‌شان قرار داد. رضا پهلوی و حامیانش، همواره خود را «وطن‌پرست» می‌نامند و با بی‌شرمی، نیروهایی که مخالف جنگ و دخالت خارجی در امور داخلی ایران هستند را «وطن‌فروش» خطاب می‌کنند!

گزارش مشترک رسانه اسرائیلی هاآرتص و موسسهCitizen Lab ، این تصویر را کامل می‌کند؛ گزارشی که از سوی هاآرتص منتشر شد، نشان می‌دهد اسرائیل، از طریق یک نهاد خصوصی با حمایت دولتی، کمپین گسترده‌ای را برای ترویج رضا پهلوی و احیای سلطنت هدایت می‌کند. این کمپین که از زمان سفر سال ۲۰۲۳ پهلوی شدت گرفته، از صدها حساب جعلی در پلتفرم‌هایی مانند ایکس و اینستاگرام استفاده می‌کند که به‌‌عنوان شهروندان ایرانی ظاهر می‌شوند. حساب‌هایی که بسیاری از آن‌ها در سال ۲۰۲۲ و ژوئن ۲۰۲۵‌(جنگ ۱۲ روزه) ایجاد شده‌اند و پیام‌های حمایت از پهلوی را با هشتگ‌هایی مانند #KingRezaPahlavi پخش می‌کنند. هم‌چنین ابزارهای هوش مصنوعی برای تولید محتوا، از جمله ویدئوهای دیپ‌فیک نیز در این کمپین به کار گرفته شده‌اند. برای مثال، هاآرتص به ویدئویی اشاره می‌کند که ساخته هوش مصنوعی است و با عنوان «سال آینده در تهران آزاد» که نتانیاهو، گملیل و پهلوی را در خیابان‌های تهران نشان می‌دهد منتشر شد و بیش از ۶۰۰ هزار بازدید جعلی کسب کرد. هاآرتص اشاره می‌کند Citizen Lab هم‌چنین شبکه‌ای جداگانه با بیش از ۵۰ حساب جعلی را کشف کرده که با حمله اسرائیل به زندان اوین در جریان جنگ ۱۲ روزه، هماهنگ بود: این حساب‌ها، پیش از گزارش‌های رسمی ایران، «انفجارها» را گزارش دادند و ویدئویی جعلی از انفجار پخش کردند که بعدتر توسط نیویورک‌تایمز ساختگی تشخیص داده شد. این عملیات که Citizen Lab آن را «Prison Break» می‌نامد، با اقدامات نظامی اسرائیل علیه ایران همزمان بود و نشان‌دهنده دسترسی اپراتورها به اطلاعات محرمانه پیش از حمله است. Citizen Lab نتیجه‌گیری می‌کند این کارزار هدف ایجاد آشوبی را دنبال می‌کرد که می‌توانست به ایجاد بی‌ثباتی در ایران کمک کند.

طبق اذعان هاآرتص، این کمپین‌ها هم‌چنین پست‌های گملیل، وزیر علوم از حزب لیکود نتانیاهو در شبکه‌های اجتماعی را تقویت می‌کنند. برای مثال، ویدئویی ساخته‌شده توسط هوش مصنوعی در آگوست ۲۰۲۵ که گملیل را تبلیغ می‌کرد، صدها هزار بازدید داشت. Citizen Lab این عملیات‌ها و عملیات‌های دیگر را به دولت اسرائیل و پیمانکارانش نسبت داده و تاکید می‌کند: «بدون اطلاع قبلی از برنامه‌های ارتش اسرائیل، چنین هماهنگی‌هایی ممکن نبود.»

بنابر گزارش هاآرتص، این شبکه هم‌چنین از کانال‌های تلگرامی جعلی برای تحریک اعتراضات در ایران استفاده می‌کرد؛ با تمرکز بر مسائل واقعی مانند بحران آب و ناکارآمدی زیرساخت‌ها.

این افشاگری‌ها، نشان می‌دهند که نخست، ربع پهلوی و سلطنت‌طلبان بخشی از پروژه اسرائیلی تجزیه ایران هستند. نتان‌یاهو مدتی پیش گفته بود «ایران زیادی بزرگ» است. این پروژه آمریکایی-اسرائیلی درباره خاورمیانه این است که کشورهای بزرگ تجزیه شوند و به کشورهای کوچک تبدیل گردند و همگی مطیع سیاست‌های آن‌ها شوند و گردن‌کشی نکنند.

مهم‌تر از همه، جوسازی‌های مجازی سلطنت‌طلبان، از هشتگ‌ها تا ویدئوهای پربازدید در شبکه‌های اجتماعی، کاملا ساختگی و محصول اتاق‌های فکر مستقر در اسرائیل، این است که آینده جامعه ایران به دست نیروهای آزادی‌خواه و چپ و ضدسرمایه‌داری نیافتد. در حالی که رضا پهلوی جایگاه چشم‌گیری میان مردم ایران ندارد. حالا هاآرتص اذعان می‌کند حتی سر و صدای مجازی سلطنت‌طلبان نیز کار حساب‌های جعلی است که از طرف اسرائیل ماموریت دارند برای پهلوی محبوبیت کاذب ایجاد کنند.

همه این‌ها، نه‌تنها روابط پنهان و آشکار رضا پهلوی با دولت اسرائیل را افشا می‌کند، بلکه ثابت می‌کند سلطنت‌طلبان و در راس آن‌ها رضا پهلوی، نه تنها به فکر ایران، بلکه عملا در برابر مردم آزادی‌خواه و برابری‌طلب ایران ایستاده‌اند.

افشاگری مشترک موسسه کانادایی «سیتیزن لب» و روزنامه هاآرتص، بیش از پیش نشان می‌دهد پروژه سلطنت‌طلبان یک دستورکار دولت اسرائیل و لابی‌های یهودی آمریکایی اسرائیلی است.‌ سفر رضا پهلوی به سرزمین‌ اشغالی فلسطین و دیدار او با بنیامین نتانیاهو و برخی مقامات اطلاعاتی دولت اسرائیل، ماهیت پروژه سلطنت‌طلبان را عیان کرده بود. کما این‌که ادعای «وطن‌پرستی» آن‌ها در جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و ایران و هم‌راستایی مواضع سلطنت‌طلبان و رضا پهلوی با مواضع دولت اسرائیل را نشان داد.

در این بین، افشاگری موسسه کانادایی و روزنامه هاآرتص، واجد یک نکته بسیار مهم است. برآورد موساد این بود که حمله نظامی اسرائیل به ایران، منجر به اعتراضات خیابانی و نهایتا آشوب و ناامنی در کشورمان خواهد شد. پس از شکست این طراحی، ایده‌های مختلفی درباره دلایل این ناکامی اطلاعاتی مطرح شد. از یک سو عده‌ای معتقد بودند محاسبات اشتباه موساد درباره تحولات اجتماعی ایران، به‌ویژه در جنبش «زن، زندگی، آزادی» در پاییز ۱۴۰۱ و همین‌طور تمرکز بیش از اندازه روی بیگ‌دیتاهای مربوط به رفتار ایرانیان در فضای مجازی، باعث شده بود موساد به برآوردی غلط درباره نحوه واکنش مردم ایران به حمله نظامی برسد.

اما مهم‌ترین دلیل شکست موساد در این ماجرا، اطلاعات نادرست و ادعاهای اغراق‌آمیز سلطنت‌طلبان درباره میزان نفوذ خود در لایه‌های مختلف جامعه ایرانی دانسته‌اند. آن‌چه موسسه سیتیزن لب و روزنامه هاآرتص فاش کردند اما این گمانه‌زنی‌ها را رد می‌کند.

وقتی دولت اسرائیل و موساد(پلیس مخفی اسرائیل) خود در حال بزرگ‌نمایی و اغراق درباره جایگاه سلطنت‌طلبان در ایران است، قاعدتا به‌خوبی از جایگاه نازل این گروه در جامعه ایرانی باخبر است. اگر سلطنت‌طلبان و شخص رضا پهلوی بین مردم ایران معتبر باشند، قاعدتا دیگر نیازی به ساختن هزاران اکانت فیک و تقلب در کارزارهای آن‌ها احساس نمی‌شود. یا نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی شعار حمایت از سلطنت را در میان معترضین ایران سر نمی‌دهد. بنابراین، این افشاگری نشان می‌دهد موساد می‌داند سلطنت‌طلبان و شخص پهلوی، فاقد اعتبار و مقبولیت لازم در جامعه ایران برای پیش‌برد و تحقق هدفاهداف آمریکایی-اسرائیلی در ایران هستند. با توجه به این نکته، می‌توان گفت اساسا پروژه تغییر نظام سیاسی کنونی ایران با نظام سلطنت سابق از طریق سلطنت‌طلبان، بیش‌تر از آن‌که در تل‌آویو یک هدف‌گذاری واقعی و مهم باشد، یک عملیات روانی و پروپاگاندای رسانه‌ای است. در این حالت، پروژه سلطنت‌طلبان بیش‌تر یک فشار روانی علیه انقلاب مردم ایران هستند تا یک تهدید بالقوه واقعی. البته این بدین معنا نیست که اساسا ترامپ-نتانیاهو به دنبال اهداف در ایران نباشد و استفاده ابزاری از سلطنت‌طلبان و رضا پهلوی را کنار بگذارند.

 

رضا پهلوی و گیلا گاملیل وزیر فناوری اسرائیل


 

بهنام امینی از مشاوران رضا پهلوی گفته است: «صریح‌ترین و قوی‌ترین حمایت از اعتراضات ایران را خانم گیلا گاملیل وزیر فناوری اسرائیل به عمل آورد.»

گیلا گاملیل، وزیر سابق اطلاعات اسرائیل با انتشار یک فیلم از خود و رضا پهلوی گفت: «معتقدم که ایران آزاد خواهد شد، به ولیعهدی رضا پهلوی ایمان دارم، سال آینده به امید خدا در تهرانی آزاد!» پست این وزیر دولت جنگ‌طلب و نسل‌کش اسرائیل، این پست خود را با زیرنویس فارسی در در صفحه تلویزیون انترنشنال منتشر شده است.

افشاگری امیر طاهری در آنتن زنده؛ بارها توسط گارد جاویدان رضا پهلوی، تهدید به قتل شده‌ام!

امیر طاهری در آنتن زنده؛ گفته است بارها توسط گارد جاویدان رضا پهلوی، تهدید به قتل شده‌ام! امیر طاهری، روزنامه‌نگار باسابقه پادشاهی و از یاران قدیمی رضا پهلوی:

«کشورهای زیادی به بهانه بزرگی بیش از حد ایران، به‌دنبال تجزیه آن هستند و با آرزوی تکه‌تکه شدن ایران، به گروهک‌های تجزیه‌طلب کمک می‌کنند.»

«اطرافیان شاهزاده به‌شدت از من خشمگین‌اند و به‌دلیل عذرخواهی نکردنم، از سوی عناصر گارد جاویدان پهلوی بارها تهدید به قتل شده و برای سرم ۲۰۰ هزار دلار جایزه تعیین کرده‌اند.»

سلطنت‌طلبان نوشته‌اند گویا فراموش کرده باید از بابت نوع برخورد با دفترچه اضطرار و تیم شاه، پوزش بطلبد؛ چرا که قابل انکار نیست! یادش رفته به‌خاطر گفتن «رضا پهلوی» و سلب مقام پادشاهی از ایشان، به جهت رد مشروطه باید عذرخواه باشد. باید پوزش به‌خاطر همین اقدام پیش‌دستی در پوست‌اندازی که قرار بود با سلامی و باقری انجام دهد که با یاری هم‌پیمانان شاه و ملت خنثی شد. فراموش کرده لحنش راجع به مطالعه روزنامه جاویدنام آریامهر را و جمله «زیاد روزنامه‌ می‌خونند شاید چون بیکار بوده.»

آن‌چه مجمل گفتیم، اندکی بود از بسیار خیانت‌ها و خباثت‌های متولی مشروطه امیر طاهری و...

جریانی که بر سر کشتن یک عنصر مهم خود، آن‌هم با یک انتقاد آبکی، برای کشتنش جایزه تعیین کند و یا برای به قدرت رسیدن به جنایت‌کارانی چون «نتان‌یاهو» و سازمان موساد متوسل شوند جریانی بسیار خطرناک و ضد آزادی است.

تغییر مواضع فصلی رضا پهلوی

در افکار رضا پهلوی، هیچ انسجام سیاسی وجود ندارد و بسته به بازار سیاسی روز متغیر است. رفتار و اعمال رضا پهلوی نشان می‌دهد که هیچ شباهتی به یک رهبر سیاسی جا افتاده و تحلیل‌گر در نزد حامیان خود نیز ندارد و این کاره هم نیست. سلطنت‌طلبی، طیف‌های مختلف راست افراطی و فاشیستی را زیر پرچم خود گرد آورده است. اولین تشکل در سال ۱۳۹۲، با نام «شورای ملی ایران» شکل گرفت. رضا پهلوی در مجمع موسس این شورا که در ۲۷ و ۲۸ آوریل ۲۰۱۳، در پاریس برگزار شد، عنوان سخن‌گو و مدتی بعد به درخواست اعضای این شورا، ریاست آن را به‌عهده گرفت. او در ۱۶ سپتامبر ۲۰۱۷-۲۵ شهریور ۱۳۹۶، در نشست سالانه شورای ملی، از سمت ریاست این شورا کناره‌گیری کرد. سرانجام این ائتلاف، بی‌سروصدا از بین رفت.

در شهریور ماه ۱۳۹۷، فرشگرد با هدف براندازی و با شعار «ایران را پس می‌گیریم و دوباره می‌‌سازیم»، با نام‌های شامل ‌پادشاهی‌خواهان مشروطه و جمهوری‌خواهان تشکیل شد. در بیانیه این تشکل، از کلیه مخالفان سیاسی جمهوری اسلامی در داخل و خارج از کشور برای همکاری در جهت براندازی نظام حاکم و در جهت گذار به یک سکولاردمکراسی لیبرال دعوت شد. فرشگرد در بیانیه خود، از اسلام سیاسی و ایدئولوژی‌های مربوط به کمونیسم اعلام برائت کرده و آن‌ها را «ارتجاع سرخ و سیاه» نامید و اعلام کرد که به نقش کلیدی و محوری شاهزاده رضا پهلوی در ایجاد اتحادی بین نیروهای سکولار و دمکرات مخالف جمهوری اسلامی اعتقاد دارد. شبکه فرشگرد در دی ماه ۱۴۰۱، طی بیانیه‌ای اعلام کرد که فعالیت‌های خود را تحت عنوان «حزب ایران نوین» دنبال خواهد کرد.

پروژه ققنوس ایران، اندیشکده علمی و تحقیقاتی در یک کنفرانس مطبوعاتی با حضور و سخنرانی رضا پهلوی در سوم اسفند ۱۳۹۷، اعلام موجودیت کرد. هدف این پروژه بررسی مشکلات ایران در عرصه‌های مختلف و ارائه راهکارهای علمی و عملی برای «بازسازی ایران» با بهره‌گیری از دانش و کارشناسان و متخصصان ایرانی در دوران پس از فروپاشی نظام جمهوری اسلامی اعلام شد.

به‌طور کلی، سلطنت‌طلبان با گرایشات تند نظامی‌گرانه، قدرت‌طلبانه و انتقام‌جویانه، با شعار «خدا شاه میهن»، عاشقان مذهبی گونه تاج و تاخت شاهی و خلاصه همه رقم گرایشات افراطی خشونت‌طلب هستند. رضا پهلوی، مرکز ثقل و پرچم و هویت سلطنت‌طلبی آنان را تشکیل می‌دهد. 

پادشاهی‌خواهان، به نام بردن از رضا پهلوی بدون پیشوند «شاهزاده» حساسیت و تعصب مذهبی پرخاشگرانه از خود نشان می‌دهند و آن را گناهی نابخشودنی و مستوجب عقوبت تلقی می‌کنند. آنان با شعارها و عبارات توهین‌آمیز، غیرخودی‌ها را با عنوان بیگانه و اجنبی تهدید می‌کنند. آن‌ها شعار می‌دهند: «رهبر ما پهلویه هر که نگه اجنبیه»، و این اواخر: «معبد ما پهلویه …» یاسمین پهلوی، زن رضا پهلوی همانند همه سلطنت‌طلبان، حتی جمهوری‌خواهان را بدون پرده‌پوشی «چپی، تجزیه‌طلب و کمونیست» می‌نامد.

سلطنت‌طلبان رضا پهلوی را چنان با تعصب مذهبی «شاهزاده» خطاب می‌کنند که گویی او دارای ژن برتر است. آیا «شاهزاده» بودن، او را در جسم و جان، از آدم‌های معمولی، غیر معمولی و متمایز می‌کند؟ به‌عبارت دیگر، رضا پهلوی «شاهزاده» را «روح‌القدس» می‌دانند.

گفته می‌شود رضا پهلوی از محاکمه پرویز ثابتی وحشت دارد. احتمالا این روزها محاکمه او به شکایت تنی چند از شکنجه‌شدگان در زندان‌های شاه آغاز خواهد شد. «ثابتی»، مشاور ارشد رضا پهلوی است. این که پرویز ثابتی رییس امنیت داخلی ساواک بعد از یک دوره طولانی غیبت و سکوت، هم‌زمان با سخنرانی رضا پهلوی در تجمع مخالفان سلطنت‌طلبان در لس‌آنجلس ظاهر شد، و در پی آن، هواداران رضا پهلوی از او به‌عنوان «سرمایه ملی» یاد کردند که در آینده باید از تجربه او استفاده شود.‌(از تجربه او در در سرکوب و کشتار نیروها آزادی‌خواه به ویژه «چپ‌ها و کمونیست‌ها»)

رضا پهلوی خود در پاسخ به پرسش «ار.اف.ای» فارسی، در باره واکنش گسترده به ظهور پرویز ثابتی، بدون نام بردن از او گفت که با این«اختلاف‌افکنی‌ها» موافق نیست و آن را کار جمهوری اسلامی می‌داند. و در ادامه اضافه کرد: «جمهوری اسلامی با استفاده از عوامل سایبری خود برای تفرقه‌افکنی کرم می‌ریزد.»

گفته می‌شود «رضا پهلوی از سازمان سیا حقوق ماهیانه دریافت می‌کند و بخشی از آن را در اختیار پرویز ثابتی می‌گذارد.» شایع است «رضا پهلوی در سفر به اسرائیل، درخواست کمک مالی کرده است.» و...

هشتک اینترنشنال_سانورچی#

عبارت «اینترنشنال سانسورچی» به انتقاد از شبکه‌های خبری مانند ایران اینترنشنال اشاره دارد که متهم به سانسور، تحریف یا جهت‌دهی خاصی از اخبار هستند، به ویژه در پوشش اخبار داخلی ایران و اعتراضات؛ در حالی که خود این شبکه‌ها ادعای پوشش آزاد و بی‌پرده دارند، اما برخی کاربران معتقدند عملکردشان با ادعاهایشان همخوانی ندارد و در واقع خودشان سانسور می‌کنند یا روایت‌سازی می‌کنند.

ایران اینترنشنال و مشابه آن، خود را رسانه‌ای برای انتقال صدای معترضین و افشای حقیقت در ایران معرفی می‌کنند و ویدیوها و گزارش‌هایی از تجمعات منتشر می‌کنند در حالی که این ادعای گردانندگان اینترنشنال صحت ندارد.

این شبکه‌ها در پوشش اخبار، بخش‌هایی را حذف یا دست‌کاری می‌کنند تا روایت مورد نظر خود را بسازند، به این معنا که خودشان نوعی «سانسور» اعمال می‌کنند.

این رسانه‌ها صرفا به دنبال ترویج یک دیدگاه خاص «اسرائیلی-سلطنتی» است و علنا دست به سانسور محتوایی می‌زند. این رسانه در این روزهایی که مردم ایران در خیابان‌ها قربانی می‌دهند و شعارهایی نظیر «آزادی، آزادی، آزادی» و «مرگ بر دیکتاتور» و... سر می‌دهند فیلم و شعارهای واقعی مردم را به نفع سلطنت‌طلبان و رضا پهلوی با دست‌اندرکاری کارشناسان اسرائیلی جعل می‌کند و ...


 

نتیجه‌گیری

علاوه بر آن‌چه که گفته شد تطبیق اخبار ایران اینترنشنال و شبکه‌های عبری مانند i24News نشان می‌دهد که این دو رسانه در بسیاری از موارد، از ادبیات و ادعاهای یک‌سان استفاده می‌کنند. این هماهنگی، احتمال ارتباط سازمان یافته میان آن‌ها را تقویت می‌کند.

تیترهای خیر ایران اینترنشنال و روزنامه‌های اسرائیلی مانند Jerusalem Post نشان می‌دهد که حدود ۸۰ درصد اخبار آن‌ها مشترک بوده‌اند. حتی برخی گزارش‌ها کلمه‌به‌کلمه ترجمه مطالب عبری بودند. گزارشگران این تلویزیون، مستقیما نظریات مقامات سیاسی-امنیتی اسرائیلی را طوطی‌وار تکرار می‌کنند.

به این ترتیب، وابستگی مستقیم اینترنشنال به دولت اسرائیل امری بدیهی است. ایران اینترنشنال نه یک رسانه مستقل، بلکه ابزاری برای پیش‌برد اهداف روانی و تبلیغاتی دشمنان انقلاب و تحولات آزادی‌خواهانه و برابری‌طلبانه مردم ایران علیه جمهوری اسلامی است.

رضا پهلوی، که خود را وارث تاج و تخت سلسله سرنگون‌شده پهلوی می‌خواند، در سال‌های اخیر به اسرائیل نزدیک شده است. او معتقد است این نزدیکی می‌تواند راه را برای کسب قدرت در تهران هموار کند. از اکتبر ۲۰۲۳، رضا پهلوی و حامیانش آشکارا از جنگ اسرائیل در غزه حمایت کرده‌اند و این درگیری را فرصتی برای جلب حمایت بین‌المللی در راستای اهداف سیاسی خود می‌بینند.

پیش از آغاز حمله اسرائیل به غزه، که تاکنون بیش از ۵۵ هزار کشته بر جای گذاشته، رضا پهلوی و همسرش به اسرائیل سفر کردند و با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، و دیگر مقامات این کشور دیدار داشتند.

حقیقت انکارناپذیر این است که حتی فراخوان‌های گسترده رسانه‌هایی هم‌چون ‌اینترنشنال و منو و تو و سایر رسانه‌های فارسی و شبکه‌های سلطنت‌طلب، همواره جع و دروغ پراکنده می‌کند تا به بر بهایی است رضا پهلوی را علم کنند. 

اما نهایتا مبارزه متحدانه جنبش‌های اجتماعی و مردم آزادی‌خواه سراسر ایران، با وجود تحمل سخت‌های زیاد و قربانی‌دادن‌ها، عهد و پیمان بسته‌اند مبارزه انقلابی خود را بدون دخالت خارجی و بدون برگشت به دوران استبداد پهلوی با شعار محوری «نه شیخ نه به شاه» پیش ببرند تا با سرنگونی کلیت جمهوری اسلامی، آرمان‌ها و آرزوهای آزادی‌خواهانه و برابری‌طلبانه مستقل خود را متحقق سازند. 

آن‌چه که روشن است جنبش‌های اجتماعی ایران و همه نیروهای چپ و آزادی‌خواه سرنگونی‌طلب، هرگز به سطنت‌طلبان و رضا پهلوی اجازه نخواهند داد تا با حمایت دولت‌های جنگ‌طلب و هارترین دولت‌های سرمایه‌داری جهان، یعنی اسرائیل و آمریکا انقلاب مستقل آن‌ها را به بیراهه و شکست بکشانند. چرا که پیشگامان جنبش انقلابی مردم ایران، خیلی آگاه‌تر و با هوش‌تر از آن هستند که تفرقه‌اندازی و جعل شعارها و فیلم‌های مطالبات واقعی مردم معترض و آزادی‌خواه ایران و موج‌سواری بر جنبش‌شان به نفع سلطنت و رضا پهلوی را نبینند و از این جریان، نفرت پیدا نکنند!

پنج‌شنبه هجدهم دی 1404-هشتم ژانویه 2026 


 

یک نظر بنویسید

 

نظرات شما

بدون نظر